Fórum  »  Hardware  »  DVD-RW mechanika v PIO mode
Štvrtok 11.3.2010, 12:27:23

DVD-RW mechanika v PIO mode

Odpovedať na tému
  Odpovedať s citátom
  - Karma 1 +

Nováčik
Nováčik
Default avatar Neprihlásený
Založený: 05.01.2010

Dostal sa mi do ruky notebook HP 550. Je na nom instalovany Win XP profesional. A ma problemy pri vypalovani a citani z cd a dvd. Sposobuje to velke spomalenie celeho notebooku. Na chybu som prisiel jedna sa o mod citania mechaniky je v PIO mode (to znamena ze vsetko cita a posiela na mechaniku cez procesor). Aby som tuto chybu odstranil potrebujem mechaniku prepnut do DMA modu a aj ked ju nastavim na tento mod mechanika sa odmieta prepnut do dma stale ostava v PIO.
Skusal som tieto sposoby prepnutia:

Start->control panel-> system->hardware->device manager-> IDE Atapi-> Advance settings-> transfer mode -> dma if avaible;
vysledok: Po restarte sa Dma sice zobrazuje (dma if avaible) ale aktualny mod je PIO

Stiahol som vbs scribt na reset tychto zariadeni nastavil som DVD na DMA mod
vysledok: Po restarte pc sa dvd mechanika zobrazuje v PIO

Pouzil som regedit odstranil som v tychto miestach HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} informacie o zariadeni SlaveIdDataChecksum teda DVD mechaniku.
Vysledok: Po restarte sa opat mechanika nacita do PIO

Updatol som BIOS uz len z cisteho zufalstva a zjavil sa mi novy hardware bolo to nejake DMA. Ovladace som nainstaloval z original HP stranky nastavil som mechaniku do DMA (hore uvedenymi vsetkymi postupmi postupne) a vysledok bol opat PIO mod.

V BIOSe je DMA povolene

SATA NATIVE mod je Disable (kvoli instalaci xp notebook nema disketovku a xp nemam s priamou podporou SATA diskov)

Chybny alebo chybajuci ovladac som vylucil

Preinstalovanie Win bolo zbytocne nakolko som prisiel k tej istej chybe.

Ma niekto akykolvek iny napad?

Vopred dakujem za cokolvek.
re:
  Odpovedať s citátom
  - Karma 3 +

Professional
Professional
ahoj444 avatar Neprihlásený
Založený: 22.11.2006

Este som taky problem nemal ale ak mas nastavene v biose na dma cdrom a vo windowse nechce ist tak bud ta cdrom dma nepodporuje alebo je poskodena :Very Happy
  Odpovedať s citátom
  - Karma 1 +

Nováčik
Nováčik
Default avatar Neprihlásený
Založený: 05.01.2010

Mechanika podla internetu DMA podporuje takze mi ostava druha moznost. Existuje nejaky soft, alebo sposob ako to odskusat ci sa jedna o poskodenu mechaniku?

Mam este otazku mohlo by pomoct prepalit mechaniku (flash)?
re:
  Odpovedať s citátom
  - Karma 3 +

Professional
Professional
ahoj444 avatar Neprihlásený
Založený: 22.11.2006

Mno to nevem mne to pomohlo raz ak som kupil dvd + a dvd napalovacka podporovala len - tak som flashol a pomohlo tebe neviem ci to pomože najdi nato firmware kus zato nic nedaš

Odpovedať na tému

Oprávnenia

Môžete sťahovať a prezerať priložené súbory Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra