| Liero Napísal: |
| to znamienko + na konci znamena, ze 1700 nieje skutocna frekvencia, ale len oznacenie procesoru. Frekvenciu si nikdy nemal 1700 MHz |
Jj oznacenie procesora, s tym ze sa vykonom rovna pentiu (asi P4) s frekvenciou 1700Mhz.
Hej Tommy, povodne zacali tie oznacenia pouzivat ako ekvivalent vykonu ku frekvenciam intelackych procakov. Dnes to uz tak jednoznacne nieje, ale dajme tomu, ze zhruba by to sediet mohlo.
Nato si ako prisiel, ze oznacenie procesoru zmenis v BIOSe? Je uplne normalne, ak AMDcko 1700+ bezi na realnej frekvencii 1100 Mhz. Ak si myslel pretaktovanie, tak je sice pravdou, ze vela AMD procakov dokaze v idealnom pripade pri pretaktovani vytiahnut aj taku frekvenciu, ake cislo je uvedene v oznaceni, kazdopadne taketo cosi neodporucam, treba zvysovat postupne a neustale checkovat stabilitu systemu a teplotu CPU. Ale ak chces v BIOSe pretaktovat procak, neverim ze tam bude rovno moznost nastavit si frekvenciu CPU. Frekvencia CPU vychadza z nasobku frekvencie FSB (Front Side Bus) a nasobica, v BIOSe sa daju zvacsa zmenit prave tieto udaje, povacsine hlavne FSB, nie vzdy je mozne menit aj nasobic.
| ahoj444 Napísal: |
| nj ale ukazuje ti teraz 1100+ alebo 1100mhz lebo ak to prve tak to bude treba nastavit v biose.
1, zapnes pc stlacis delete 2, a v možnostiach biosu si najdi frekvenciu a zvys ju ako si ju mal na 1700+ |
When God made me, he was just showing off!
Let us declare nature to be legitimate. All plants should be declared legal, and all animals for that matter. The notion of illegal plants and animals is obnoxious and ridiculous.—Terence McKenna
If you’re the type who doesn’t want to take the time to read the documentation, you’ll probably find that others won’t find the time to help you out when you have problems. RTFM.
Let us declare nature to be legitimate. All plants should be declared legal, and all animals for that matter. The notion of illegal plants and animals is obnoxious and ridiculous.—Terence McKenna
If you’re the type who doesn’t want to take the time to read the documentation, you’ll probably find that others won’t find the time to help you out when you have problems. RTFM.
| XShady Napísal: |
| Hej Tommy, povodne zacali tie oznacenia pouzivat ako ekvivalent vykonu ku frekvenciam intelackych procakov. Dnes to uz tak jednoznacne nieje, ale dajme tomu, ze zhruba by to sediet mohlo. |
Pokial viem, tak AMD uz davnejsie upustilo od tohoto sposobu oznacovania procesorov.
Jeho skutočná frekvencia bola normálne 1440 MHz, AMD tým, že ho označilo 1700+ poukazuje na to, že 1.4 Athlon má zrovnateľný výkon s Intelom 1.7, to plus že v niektorých prípadoch i vyšší. Kedže je to procesor už dosť starý, kupoval som ho v 2003, ako ste napísali vyššie, že AMD od toho už upustilo. Ale práve preto mi je čudné že ukazuje 1.1. Už som skúšal aj resetovať CMOS a v BIOSe mi to neide nijako zmeniť, drží sa toho že je to 1.1. Zatiaľ vďaka za rady.
| ahoj444 Napísal: |
| nj ale ukazuje ti teraz 1100+ alebo 1100mhz lebo ak to prve tak to bude treba nastavit v biose.
1, zapnes pc stlacis delete 2, a v možnostiach biosu si najdi frekvenciu a zvys ju ako si ju mal na 1700+ |
zamena to ze kem mam 3000+ tam kam 3000MHZ ? lol
sorry za OT
Riadim sa fonetikou nie gramatikou | Bliker Napísal: | ||
zamena to ze kem mam 3000+ tam kam 3000MHZ ? lol sorry za OT ![]() |
Lol si precitaj poriadne prispevok a potom sa vyjadruj.
Kde som napisal že 1100+ sa rovna 1100mhz ???
ja som napsial že ak mu ukazuje 1100+ a ma 1700+ tak naj to zmeni v biose ale ak tym myslel 1100mhz tak potom nic chapes ???
| Element Napísal: |
| Jeho skutočná frekvencia bola normálne 1440 MHz, AMD tým, že ho označilo 1700+ poukazuje na to, že 1.4 Athlon má zrovnateľný výkon s Intelom 1.7, to plus že v niektorých prípadoch i vyšší. Kedže je to procesor už dosť starý, kupoval som ho v 2003, ako ste napísali vyššie, že AMD od toho už upustilo. Ale práve preto mi je čudné že ukazuje 1.1. Už som skúšal aj resetovať CMOS a v BIOSe mi to neide nijako zmeniť, drží sa toho že je to 1.1. Zatiaľ vďaka za rady. |
Neverim v biose sa to musi dat zmenit ak vzdy isiel na 1440mhz tak sa to musi dat nastavit v biose. si mohol pofotit bios presnesie kde si ho taktujes menis fsb ...
| Element Napísal: |
| Jeho skutočná frekvencia bola normálne 1440 MHz, AMD tým, že ho označilo 1700+ poukazuje na to, že 1.4 Athlon má zrovnateľný výkon s Intelom 1.7, to plus že v niektorých prípadoch i vyšší. Kedže je to procesor už dosť starý, kupoval som ho v 2003, ako ste napísali vyššie, že AMD od toho už upustilo. Ale práve preto mi je čudné že ukazuje 1.1. Už som skúšal aj resetovať CMOS a v BIOSe mi to neide nijako zmeniť, drží sa toho že je to 1.1. Zatiaľ vďaka za rady. |
mal som taky isty problem. mam tiez 1700+ a po reinstalacii windowsu mi zacalo namiesto 1467Mhz ukazovat uz len 1100Mhz. googlil som a nasiel som tento topic (http://www.tomshardware.com/forum/127995-28-athlon-1700-k755a), kde preberali taky isty problem.
riesenie: v biose musis nastavit 133mhz bus speed. defaultne je len 100.
mne ich riesenie pomohlo
Oprávnenia
Môžete sťahovať a prezerať priložené súbory Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóraNemôžete odpovedať na témy v tomto fóre