Fórum »  Hardware »  Potrebujem sformátovať C
Utorok 7.9.2010, 2:29:58

Potrebujem sformátovať C

Odpovedať na tému
  Odpovedať s citátom
  - Karma 1 +

Nováčik
Nováčik
Default avatar Neprihlásený
Založený: 02.12.2009

Dobrý, mám takýto problém.

Môj synovec mi pred časom nainštaloval na môj počítač odľahčenú verziu systému Windows Vista. Teraz som si zakúpil Windows 7 a chcem ho nahodiť. Problém je ale takýto: Keď si zvolím výber "bootovanie z CD" tak sa mi pri spúšťaní Windowsu znova nahodí Windows Vista bez toho aby čítala CDčko s Win 7. Na iných počítačoch CD funguje. Inštalácia z Windowsu, myslím z Plochy nie je však možná, píše mi to chybu: Windows nemohol načítať informácie z pevných diskov. Preto by som chcel Windows Vistu naformátovať ale bohužiaľ cez cmd.exe to nefunguje (ako všetci vieme). Prosil by som o radu. Ďakujem.

Zostava je 3GB RAM, Intel Pentium 2Core 2.5GHz, GPU: nVidia 9500GT, HDD 350GB SATA 3,5'. A Windows 7 je 32-bit. Úplne by mi vyhovoval Format C hocako.
  Odpovedať s citátom
  - Karma 1 +

Člen
Člen
ares avatar Neprihlásený
Založený: 25.05.2008

Ahoj.No problem je v tom,ze nemas pravdepodobne zapnute botovanie v Biose.Vyriesis to nasledovne.Pri zapinani Pocitaca sa ti zobrazia prve hlasky ze sa ti zapina komp,stlacis F2,ak nevezme tak F8,alebo F10,je to individualne podla typu Pocitaca.Dostanes sa do prostredia BIOS,dobra rada,v Biose nic nemen mozes tym poskodit pocitac!!!Najdes si nieco ako BOOT,vyhodi ti na vyber HDD,CD,USB a rozne bootovacie media ktore mas v PC.Pre teba je najdolezitejsie dat CD ROM na prve miestov zozname ktore sa ti ponukne,ja to mam tak ze si nasmerujem sipkou na CD ROM a tlacitkom Page down,Page up si ho posuvam hore dole,staci pozriet dole na listu tam budes mat vypisane ake tlacitka mas na posun.Ak sa ti to podari,v hornom paneli sa dostanes do polozky EXIT,avsak nastavenia musis ulozit pomocou SAVE EXIT.Skus,malo by to fungovat. :Wink

EDIT: Napadlo ma este,ak prides do Biosu chod na Exit a daj si defauld load alebo tak nejak,nastavi ti bios na povodne nastavenie,a potom skus cyklus co som ti pisal..
Ja viem
  Odpovedať s citátom
  - Karma 1 +

Nováčik
Nováčik
Default avatar Neprihlásený
Založený: 02.12.2009

Kristepane ja dobre viem ako sa pracuje s počítačom, podľa všetkých zákonov by som mal Windows 7 mal mať už dávno instnutý. Nastavené, pripravené ale nejde to
  Odpovedať s citátom
  - Karma 1 +

Člen
Člen
ares avatar Neprihlásený
Založený: 25.05.2008

Tak bohuzial s tvojim spravanim ti uz ani nemam dovod pomoct.Mozno ze sa niekdo odvazi a povie ti ako na to,aj ked som si isty,ze dostane za do poriadnu nadavku.. :Sad
  Odpovedať s citátom
  - Karma 125 +

Webmaster
Webmaster
XShady avatar Neprihlásený
Založený: 11.01.2005

JK, preco ten ofenzivny ton? Podla toho ako si popisal problem v prvom prispevku to vyzera tak, ze mas problem nabootovat z instalacneho cd Widiel 7 - napriek tomu ze si uviedol ze si 'zvolil bootovanie z CD' - bez blizsich detailov ako a kde, tvrdis, ze pri bootovani sa ti spusti nainstalovana Vista z hdd, dalej si uviedol, ze to CD v inych masinach bootuje spravne (teda verim ze slovom 'ide' myslis bootovanie a nie instalaciu) - v CD teda problem udajne nieje, potom na zaklade toho co si napisal, jednoduchou dedukciou podla zdraveho rozumu je zjavne, ze mas problem s bootovanim z CD.

Ares sa ti teda snazil pomoct vyriesit tvoj problem, a dal si tu namahu popisat ti naozaj podrobne ako si v BIOSe zapnes bootovanie z CD - mohol ti napisat cekni poriadne boot sequence v biose a basta.

To ze si ty odpisal ze vies dobre pracovat s pocitacom (keby si nevedel, nepustal by si sa do instalacie Okien 7, pustal?) ani to ze by to podla vsetkych zakonov univerza malo fungovat nam k vyrieseniu problemu vobec nijako nepomoze, alebo snad ano?

Nemyslis, ze tvoj problem by sa nam podarilo vyriesit jednoduchsie, keby si namiesto dristov napisal na zaklade coho preco si presvedceny ze to bude fungovat a podla akych zakonov ?? Keby si aresovi odpisal "dik za tip, ale prekontroloval som v BIOSE poradie zariadeni na bootovanie a CD mam na prvom mieste" alebo by si aspon uviedol, ze s bootovanim z CD ako takym problem zvycajne nemavas, pretoze napr. LiveCD ti nabootuje bez problemu, nezvysilo by to sance vyriesit tvoj problem ??

Ak sa nechces normalne bavit o tom, aky mas problem, odporucam ti zavolat na podporu pre zakaznikov Microsoftu a porozpravat sa s nimi o probleme, alebo kontaktovat najblizsi servis, tam ti ozaj staci povedat ze ti tie Windows 7 nejdu nainstalovat a urcite ti ich radi nainstaluju, won't they? Good luck Mr. Romero.
When God made me, he was just showing off!
Let us declare nature to be legitimate. All plants should be declared legal, and all animals for that matter. The notion of illegal plants and animals is obnoxious and ridiculous.—Terence McKenna
If you’re the type who doesn’t want to take the time to read the documentation, you’ll probably find that others won’t find the time to help you out when you have problems. RTFM.

Odpovedať na tému

Oprávnenia

Môžete sťahovať a prezerať priložené súbory Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra