Fórum »  Pokec »  Ste ľavák alebo pravák ?
Piatok 30.7.2010, 15:17:48

Ste ľavák alebo pravák ?

Odpovedať na tému

Ste ľavák alebo pravák ?
ľavák
12%
 12%  [ 4 ]
pravák
87%
 87%  [ 29 ]
Celkom hlasov : 33

Odpovedať s citátom
  - Karma 30 +

V.I.P.
V.I.P.
EFi Yunah avatar Neprihlásený
Založený: 11.06.2005

pisem oboma rukami...

mys drzat v lavej ruke je ergonomicke... z jednoducheho dovodu... sipky a numericka klavesnica su na pravej strane... takze ak chcem pouzivat naraz sipky aj mys (ako doplnok ovladania, napriklad pri programovani) tak prehadzovat ruku zo sipok na mys je neefektivne... btw. vsimnite si hry typu CS... myslite si ze je to len tak zosrandy, ze sa miesto sipok pouzivaju pismenka ??? keby ludia pouzivali mys tam kde je to vhodne, tak by aj hry typu CS bolo mozne hrat pomocou sipiek... nie ???
EFi Yunah(incorrigible crackbrain)
  Odpovedať s citátom
  - Karma 5 +

Light Proffesional
Light Proffesional
xdom avatar Neprihlásený
Založený: 22.06.2007

Hh, videl som ludi, ktori pri hrani CS maju klavesnicu otocenu vertikalne a tak...
Vela lavakov je proste nutenych robit veci rukou pravou - nie spolocnostou, ale vacsina veci rata s vacsinou, teda pravakmi. A preto lavaci maju medzi hemisferami vacsiu rovnovahu schopnosti, a nemaju problem robit kazdodenne veci rukou pravou. Ani pravakom nie je v mladsom veku zacat pracovat lavou rukou, ale mensina sa prisposobuje vacsine... preto nie je naskodu posilovat obe ruky(a teda viac lavu, kedze sa nam motorika lavej hemisfery prepracuvava viac kazdodennou cinnostou). Skusal som si pracovat s mysou v lavej ruke a stale sa mi chcelo klikat ukazovakom(ako je to v ruke pravej). Teda je to vecou zvyku a dokazom toho, ze hemisfery su uzko zviazane, aj ked sa hovori ze ani velmi nie...

Veselí ľudia sa dopúšťajú viacerých blaznovstiev ako smutný. Za to, ak sa ich dopustia smutní, sú oveľa väčšie.
  Odpovedať s citátom
  - Karma -6 +

Člen
Člen
Risko_iS_BaCK avatar Neprihlásený
Založený: 26.02.2008

no ja som lavak osobne...ale pri pc ovladam mysku pravou.To z jedneho dovodu a to takeho ze brat je pravak,nikdy mi nedovolil ked sme mali spolocni pc prehodit mys :Very Happy cize som sa ucil na pravej ruke.Ale je to ovela lepsie pretoze hry sa mi hraju lepsie a uz som proste zvyknuti.Neviem si prdstavit ze teraz ovladam pri PC lavou rukou nieco ... iba pisem :Very Happy cize pisem lavou a tak futbal lavou hokej na pravu stranu.je to take cudne :Laughing

edit:zistil som ze lavou rukou sa v csku napr viac trafim :Very Happy potom netrasie sa mi ruka ked chcem na nieco male kliknut proste uplne v pohode ale zvyk je zvyk.

(spravte klavesku aj na lavu ruku niekto )
  Odpovedať s citátom
  - Karma 1 +

Nováčik
Nováčik
jan/co88 avatar Neprihlásený
Založený: 31.01.2008

lio04 Napísal:

btw vl4kn0.. Einstein na strednej prepadol z matematiky. To len tak na okraj. Možno za ten čas sa naučil viac využívať aj potenciál svojej ľavej hemisféry.. Pretože v škole to nebol žiadny borec..

>einstein je len "obraz"-idol myslenia, bol povazovany za genia,...atd.
je dokazane ze ako mlady v skole moc nevynikal, dokonca teoriu ktoru napisal (presne nepametam nazov) bola spisana pred 13 rokmi (napisal ju nieaky nemec...) a einsteinovy trvalo 5 rokov aby tuto teoriu spracoval na tu ktorupozname z ucebnic.

>zamyslel sa nekto nad tim kto sa povie ako synonimum genia? (preco sa nevavy napriklad da Vinci, Tesla,... :Shocked )

>ak najdem ten clanok hodim ho sem.(sry lio od odbocenie od temy...)
  Odpovedať s citátom
  - Karma 30 +

V.I.P.
V.I.P.
EFi Yunah avatar Neprihlásený
Založený: 11.06.2005

xdom Napísal:
Skusal som si pracovat s mysou v lavej ruke a stale sa mi chcelo klikat ukazovakom(ako je to v ruke pravej). Teda je to vecou zvyku a dokazom toho, ze hemisfery su uzko zviazane, aj ked sa hovori ze ani velmi nie...

To vies... nestaci si len prehodit mysku na druhu stranu, treba aj tlacidla prehodit => povedat "driveru" ze pouzivas mys na lavej strane... a vsetko bude ako ma byt... zhodouokolnosti tie tlacidla na mysi nie su zas az tak zle vymyslene, i ked je otazka naco je potrebnych mat na mysi tych 5+ tlacidiel... teoreticky staci jedno, a mysku mat 3D polohovatelnu :Wink to ma viacej moznosti a prirodzenejsie ovladanie...
EFi Yunah(incorrigible crackbrain)
  Odpovedať s citátom
  - Karma 1 +

Nováčik
Nováčik
Konqueror avatar Neprihlásený
Založený: 31.05.2008

Tiez som lavak, a pritom som mysku vzdy drzal v pravej ruke a nemam s tym absolutne nijake problemy. Ked som skusal nieco robit s lavou rukou, tak ma to vzdy lakalo klikat ukazovakom, ako hovoril xmod, zda sa mi to strasne blbe klikat prostrednikom.

Oprávnenia

Môžete odosielať nové témy do tohto fóra
Môžete sťahovať a prezerať priložené súbory