Fórum »  Programovanie a webdesign »  Vkladanie CTRL + V z input do input pola...
Piatok 30.7.2010, 15:00:32

Vkladanie CTRL + V z input do input pola...

Odpovedať na tému
  Odpovedať s citátom
  - Karma 0 +

Nováčik
Nováčik
Default avatar Neprihlásený
Založený: 11.11.2009

Zdravim potreboval by som help z jednou problematikou... Povecme ze mam urcity text kopirovany z urciteho programu:

Kód:
  CLI 01 ACCT [b]228870000[/b]         INQUIRY AND M
  NOTE
  NAME [b]IRENA*FÜLEOVÁ[/b]                  TITLE
  COMP                                STATUS
  ADDR [b]SÍDLIVSKO 14[/b]                   ORG-KE
       F/FÜLEOVÁ                      CLASS
  CITY [b]VRÁBLE - ŽITAVA[/b]     ST SK ZIP [b]95201[/b]

a potrebujem ho vlozit do input pola z ktoreho sa mi nacitaju hrubo vyznacene udaje do jednotlivych input poli...

Ukazka priblizne aby to vyzeralo nejak takto:

Otazka znie ci to ide cez javu alebo je nutne nieco ako PhP? .NET atd ??
  Odpovedať s citátom
  - Karma 125 +

Webmaster
Webmaster
XShady avatar Neprihlásený
Založený: 11.01.2005

S . NET nerobim tak ja osobne by som to pre praktickost napisal v Ccku, poslat HTTP request z C nieje tazke... Ak si skor zaciatocnik, este jednoduhsie to mozes zmaknut v php-ku. Urcite by to slo aj v Jave, aj ked JavaScript by som neriesil, jazyk je uz na tebe...

V php by si, v principe, nacital - rozparsoval data do pola, vid manual k funkciam na pracu so stringami. Ak to nema ziadny slusny format, pouzival by som najprimitivnejsiu metodu - pomocou fcii strpos a substr, jedna vyhlada dany retazec v retazci, druha vyberie zelanu cast retazca. Takze mozes vybrat to co je medzi NAME a TITLE a podobne postupovat... Podrobnejsie info v php manuali vid user comments k tymto funkciam.

Ked budes mat premenne v nejakej slusnej forme v poli/premennych, mozes poslat HTTP request obsahujuci vyplnene jednotlive formularove polia... Vid manual a user commenty k funkcii fsockopen(), v komentaroch najdes aj fungujuci priklad, vratane metody POST (prvy example pouziva metodu GET ale v komentoch je aj POST, to aku pouziva tvoj form zistis z HTMLka ako napr. <form method="POST"> ... Takze si sprav analyzu HTML kodu toho formularu, cekni na aku URLku sa posiela, akou metodou (predpokladam ze POST), pripadne ci neobsahuje skryte polia (input type=hidden).
Podla tychto udajov zostav na zaklade prikladu z manualu funkciu na poslanie HTTP requestu s danymi udajmi... Funkcia z uvedeneho prikladu potom vracia premennu obsahujucu HTML kod stranky s odpovedou servra, mozes to pouzit na nejaku kontrolu ci akcia prebehla uspesne, napr. podla existencie urcitej hlasky, urciteho retazca...
When God made me, he was just showing off!
Let us declare nature to be legitimate. All plants should be declared legal, and all animals for that matter. The notion of illegal plants and animals is obnoxious and ridiculous.—Terence McKenna
If you’re the type who doesn’t want to take the time to read the documentation, you’ll probably find that others won’t find the time to help you out when you have problems. RTFM.
Re:
  Odpovedať s citátom
  - Karma 0 +

Nováčik
Nováčik
Default avatar Neprihlásený
Založený: 11.11.2009

Xshady, najlepsia metoda pre mna by bola asi PhP... Mozes mi to skusit este trocha priblizit, myslim nejaky priklad mensi na jedno pole...

Odpovedať na tému

Oprávnenia

Môžete sťahovať a prezerať priložené súbory Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra